Isojen Asioiden Omistaminen

Omistamisen suhteen olen havainnut olevani sukua Nuuskamuikkuselle.

”Minä tiedän. Kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan. Minä vain katselen niitä – ja kun lähden tieheni, ovat ne minulla päässäni. Minusta se on hauskempaa kuin matkalaukkujen raahaaminen.” (Muumipeikko ja pyrstötähti)

”Kiitoksia paljon, mutta tulin juuri ajatelleeksi miten vaarallista on rasittaa itseään liialla omaisuudella.” (Muumipeikko ja pyrstötähti)

Haaveilen tällä hetkellä siitä, että jonkin ajan päästä voisin omistaa ihan ikioman asunnon. Sellaisen pienen ja sievän, jonka sisustaisin kauniiksi ja jossa viihtyisin. Pärjäisin hyviön yksiössä tulevaisuudessakin. Parveke olisi minulle luksusta, se olisi kuin ylimääräinen huone kesäaikaan.

Autosta on tullut juteltua jo aiemmin, ja toivon, että pärjäisin ilman nelipyöräistä.

Mitä muuta tulisi omistaa? Kesämökki? Olen itse vaikeassa tilanteessa, sillä itse asiassa omistan mökin – tai 20 prosenttia. Onkin tullut ajankohtaiseksi pohtia sisarusten kanssa, mitä tälle omaisuudelle tekisimme. On ollut hankalaa omistaa jotakin, mitä ei käytä kuin kahtena iltana vuodessa. On hankala sopia kuluista, kun omistajat ovat niin eriarvoisessa asemassa, oman tulotasonsa ja omaisuuden käyttöasteensa suhteen.

En pidä siitä, että omistan jotakin, jota en käytä, mutta josta joudun kantamaan huolta.

Entä jos siellä on hometta? Entä jos puu kaatuu katolle? Entä jos joku käy taas väkivalloin hajottamassa ovet ja ikkunat? Entä jos kulut kasvavat, vaikka oma tulotaso tipahtaa?

Tilannetta ei helpota se, että perhedynamiikka muuttuu radikaalisti, jos myymme omaisuutemme. Joku, joka ei omista siitä prosenttiakaan, kokee sen kuitenkin ensisijaisesti omakseen. Omistajat eivät näe paikassa potentiaalia.

Toivottavasti pian voin huokaista helpotuksesta, siitä, että en omista siivuja maailmalta.

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Isojen Asioiden Omistaminen

 1. iituv sanoo:

  Nuo Nuuskamuikkusen repliikit ovat kyllä mainioita 🙂
  Minäkin olen pohtinut, mitä isoja asioita haluan omistaa. Olen haaveillut asunnon ostamisesta sitten, kun minulla on varaa siihen ilman lainaa. Toisaalta olen miettinyt vuokraamisen etuja: voin lähteä ja vaihtaa maisemaa lähes milloin huvittaa ja vuokranantaja hoitaa korjaukset, jos asunnossa ilmeneekin jotain vikaa. Omistamisessa hirvittää ehkä eniten juuri tuo vastuu, jos jokin iso vesivahinko tai muu onnettomuus tapahtuu. Onneksi ehdin miettiä tätä vielä pitkään.

 2. tuuli sanoo:

  luin tänään blogisi kaikki tekstit kerralla läpi. kiitos =) minäkin suuntaan kohti uutta.

 3. Finngirl sanoo:

  Reblogged this on .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s