Laukku auki

Matkatavaroita listatessani suunnittelin lähteväni ison laukun tai pienen 28-litraisen ”rinkkani” kanssa matkaan. Olen intoillut kevyestä matkailusta jo pidemmän aikaa ja olin vakuuttunut pakkausstrategioistani. Kaipasin huolettomuutta ja sitä onnistumisen tunnetta, kun pärjään keskivertomatkaajaa huomattavasti vähemmällä kantamuksella. Matkalaukkujen odottaminen hihnalle ei myöskään ole ikinä ollut lempipuuhaani, joten sen skippaaminen oli miellyttävä ajatus.

Kuten aiemmin kirjoitin, vaatteet ovat vaikein paikka pakkaamisessa. Osaan tiivistää meikki/hius/hygieniatuotteet todella pieneksi, ja näin kävi tälläkin kertaa. Meikkivoide, kulmakynä, ripsiväri ja pieni paletti, josta löytyy poskipuna sekä luomivärit, kasvovoide ja kasvovesi pieniin purkkeihin pakattuina, dödö, pienen pieni hajuvesi (aiemmin olen ottanut mukaan erilaisia testereitä) shampoot ja hoitoaineet jäivät kotiin, sillä tiesin hotellissa olevan niitä valmiiksi. Sen sijaan hammasharjan- ja tahnan otin, vaikka nekin olivat tarjolla. Hiustenhoitoon en tarvinnut kuin harjan ja hiuspuuterin. Näin listattuna kuulostaa sittenkin paljolta, mutta menivät pieneen tilaan.

Pärjäsin yksillä kengillä, joskin kaipasin välillä iltamenoihin korkkareita. Tässä kohtaa on huomautettava, että matka ei ollut tosiaan aivan tavallinen turistimatka, vaan tapasin siellä liudan uusia ihmisiä, joista olen tähän asti vain kuullut tarinoita.. Olimme paljon paikallisten kanssa tekemisissä ja kävime joka päivä kahdesti eri seurueissa ulkona syömässä. Tämä vaikuttikin osaltani huomattavasti vaatevalintoihin ja kenkähaaveisiini.

Päädyin laittamaan päälleni mustat housut ja ottamaan toiset tummat housut mukaan. Molemmille löytyi käyttöä, mutta olisin pärjännyt pakon edessä pelkillä mustillakin. Lämpötilan vuoksi hameelle/mekolle olisi ollut käyttöä, mutta matkakohde huomioonottaen pyrin pitämään jalat piilossa. (huomatettakoon, että sekään ei tuntunut ihan riittävän, kun ahdistelua sai siitä huolimatta osakseen..) Toppeja/t-paitoja otin joka päivälle yhden, sekä vielä mukaan neulepaidan ja kauluspaidan. Kaikille vaatteille löytyi käyttöä ja toin vielä pari tuliaisina mukanani, niitä ehdin jo käyttää illallisella, kun tuntui, että omat vaatteeni olivat niin tavallisia.

Kaikki vaatteeni laitoin ostamaani pieneen käsimatkatavaralaukkuun, jolle kertyi kiloja kuusi-pilkku-kaksi. Ehdottomasti tyhmin mukaani ottama tavara oli paksu tenttikirja. Minulla ei ollut hetkeäkään aikaa/energiaa matkan aikana avata kirjaa, eli puoli kiloa kantamusta mennen tullen oli aivan turha.

Jos olisin viettänyt pienen budjetin pidennetyn viikonloppumatkan kaverini kanssa jossakin toisessa maassa (jossa emme olisi tavanneet uusia tuttavuuksia), olisin pärjännyt aivan mainiosti vaatteillani, jotain olisi ehkä jäänyt käyttämättäkin. Mutta tällä reissulla saatoin jonain päivänä vaihtaa vaatteita kolmesti päivässä..

Näin pakkaamista ajatellen olen iloinen tästä reissusta, koska opin mitä tarvitsen tämäntyylisellä matkalla, että myös samalla sen, kuinka pienellä pärjäisin rennommalla reissulla. Matkakuumeeni on ainakin päässyt nousemaan huippulukemiin ja pähkäilen jatkuvasti seuraavaa reissuani. Toivottavasti viimeistään elokuusssa pääsen tekemään lyhyen loman yhteen uuteen maahan 🙂

 

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Matkalla, Pakkaaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s