Hifistelläänkö hieman?

Inhoan hifistelyä.

Käytän pari-kolme vuotta vanhaa puhelinta, koska en ole kiinnostunut uusimmista tekniikan härpäkkeistä. Syön niin sanotusti perusterveellisesti lautasmallin mukaan miettimättä hetkeäkään kaloreiden, hiilareiden, proteiinien tai minkään muun osuuden laskemista annoksestani. Itse asiassa en puhu annoksesta, vaan ruuasta. Kun liikun, juoksen ja yritän myös käydä kuntosalilla. Olen saanut sellaisen käsityksen, että kumpikin, varsin yksinkertainen, harrastus on mahdollista viedä äärihifistelyn päätyyn. Todellinen juoksuharrastaja eroaa amatööristä sykemittarin kanssa, uusimmat trendilenkkarit jalassa erityiset juoksuhanskat kädessä. Anteeksi vain, mutta en ole koskaan mitannut sykettäni. Paitsi koulussa ylä-asteella, kun käskettiin. Kuntosalille mennessä vasta pitääkin omata tietotaitoa, jota en osaa edes näin teoriassa toistaa, koska salijannujen selostukset haukotuttavat. Nykyinen fitnessbuumi on tehnyt joka toisesta vastaantulijasta tietoisen treenaajan ja palautusjuomia hörppiessään he vaihtavat kuulumisia, joista en ymmärrä puolta sanaakaan, vaikka oletan meidän puhuvan samaa kieltä.

Jopa koirani ruokinta on tehty täydelliseksi matemaatikon mysteeriksi. Ei ole ollenkaan niin yksinkertaista lyödä lihaa, nappulaa ja öljyä kuppiin, vaan ainekset on punnittava grammavaa’alla. Susiparat, kuka veisi niille päivitetyn lautasmallin? En suostu uskomaan mihinkään ruokintamalliin, vaan käytän täydellisen yllättävää metodia: tarkkailen koiraani, sen vointia, painoa ja turkin kiiltävyyttä. Kun kaikki on kohdillaan, ruokinta on kohdillaan. Toistaiseksi on ollut.

Toiset hifistelevät uskontonsa kanssa, josta saamme sitten lukea päivän uutisista. Mutta se on jo eri asia. Olenkin miettinyt, onko ihmisillä joku loputon tarve toimia täysin ulkoaohjautuvasti koko elämänsä? Ihan sama mistä sen raamattunsa löytää, mutta johonkin on tukeuduttava, turvauduttava ja pysyttävä tiukasti sen kannalla. Löydämme kantamme ja pidämme siitä kynsin hampain kiinni.

Itse yritän pysyä erossa kaikista aatteista, oli se sitten uskontoa tai ruokavaliota. Ei se ole aina niin helppoa, jota suuremmalla syyllä uskonkin sen olevan kovin luonnollista ihmiselle. Lammastelu. Yhdessä keksimme taas jotakin, jolla sitoa itsemme sekä muihin että johonkin ylhäältä asetettuihin määritelmiin. Mutta pahus, kun ne määritelmät vaihtuvat! Juuri luin keskustelua, jossa painiskeltiin suuren ongelman kanssa. Mitä ajatella, kun karpatessa ei saanut syödä pastaa, mutta nyt fitnessbuumissa pitäisi vältellä rasvaa? Tässähän menee pieni ihminen ihan sekaisin, kun ulkoapäin tulee ristiriitaisia ohjeita, eikä voida pysähtyä miettimään – apua – IHAN ITSE.

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Elämänhallinta, Pään sisällä tapahtuu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Hifistelläänkö hieman?

 1. AAaaaaa sanoo:

  naseva postaus!!! kiva että kirjoittelet taas.

  Fitnessbuumi ärsyttää, koska vaikka huipputimmi vartalo kiehtookin, mulla ei oo itsekuria. Kai luontevinta onkin tehdä asioita joihin ei tarvi puristaa tahdonvoimaa. Kuten minulle lukeminen ja piirtäminen. (en muista millä nikillä kommentoin. oon se kommentoija jonka mielestä minimalismi on vaan neuroottisuutta valepuvussa. Samoin kuin tyttöjen fitness on sallittu syömishäiriö valepuvussa. Oi aikoja, oi tapoja)

  • snipsi sanoo:

   ”Tyttöjen fitness on sallittu syömishäiriö valepuvussa” Hyvin sanottu! 😀 katsotaan nyt kauanko tämä kestää ja milloin twiggyt palaavat muotiin 😉

 2. Kristen sanoo:

  En noudata syömisen tai liikunnan kanssa oikeastaan mitään ohjetta. Nuo ovat sellaisia asioita tosiaan, että se mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Mutta onhan se varmaan joo helpompi lukea lehdestä/netistä, että miten syödä ja liikkua, kuin että kuulostelisi sitä omaa kroppaansa, että mikä tuntuu itsestä hyvältä.

  • snipsi sanoo:

   Niinpä 🙂 monilla on tosiaan tapana ottaa joku aate omakseen ja sen kummempia kritisoimatta toimia sokeana sen mukaan. Kai se elämäntapojen ulkoistaminen helpottaa jotain sisäistä ristiriitaa, mene ja tiedä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s