Budjetti

Raha-asiat tuntuvat olevan kovin henkilökohtaisia. Johtuneeko siitä, että opiskelijan statuksella on helpompi avata finanssitilannettaan vai jostakin muusta perversiosta, mutta itselläni ei ole ongelmia raapustaa julki omia menoja ja kulueriä.

Tällä hetkellä minulla kuluu kuukausittain kiinteisiin menoihin…

vuokraan (kaikkine lisukkeineen) 355 euroa

puhelinlaskuun 25 euroa

matkakorttiin keskimäärin 40 euroa

Mukaan voisi laskea myös joitain harvemmin kuin kuukausittain ostettavia/maksettavia asioita, kuten lääkkeet 10 euroa / kuukausi ja kennelliiton jäsenyys, noin 3 euroa kuussa.

Mitään vakuutuksia ei ole, kulutusluottoja tai muita velkoja ei löydy, enkä tällä hetkellä edes harrasta mitään, johon kuluisi säännöllisesti rahaa. Olen löytänyt ilmaisen (!!!) kuntosalin, lenkkipolut ovat vielä toistaiseksi tässä maassa ilmaisia ja koiran kanssa treenaamme valtaosin omissa porukoissamme. Satunnaisesti harrastusmenoiksi voi laskea jotkin kurssit (jotka ovatkin sitten kalliita).

Loppuraha kuluukin siis tasaisesti ruokaan ja muihin päivittäistavaroihin, palveluihin (parturi, leffat, ravintolat, kosmetologit, hieronta…), matkailuun, vaateostoksiin… Ja kaikenlaiseen satunnaiseen, kuten tässä kuussa passin uusimiseen (70 euroa) ja pyörän huoltamiseen (120euroa). Sinne upposi lähes 200 euroa, enkä ehtinyt piipahtaa kuin passikuvissa, polisilaitoksella ja pyöräkorjaamossa. Tuollaiset summat alkavat jo tuntua satunnaisesti työsskäyvänkin opiskelijan rahapussissa, joten on entistä tärkeämpää pitää menot pienenä.

Mikä unohtui listalta? Saa kysyä jos jäi ihmetyttämään.

 

Advertisement

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s