Tavarat, joita käytän harvoin mutta…

… en silti osaa laittaa poiskaan.

Silitysrauta ja -lauta. Ihan mahdotonta! En rehellisesti sanottuna muista, milloin viimeksi olisin silittänyt vaatteitani. Uskon, että tämä johtuu puhtaasti lapsuudenkotini hullusta tavasta silittää kaikki alusvaatteita myöten. Kun muutin omilleni ja huomasin kauhukseni, että muut ihmiset eivät silitä paitojansa, se pikkuhiljaa tarttui myös minuun. Silti äiti-ääni taustalla pitää huolen siitä, että rauta ja lauta pysyy kaapissa. Tosin kirjaimellisesti pysyy siellä kaapissa, pitäisiköhän joskus silittää jotain ihan vain huvin vuoksi…?

Pitkävartinen sateenvarjo. En ikinä käytä tuollaista kävelykeppi-varjoa, vaan pieneen tilaan kasautuvaa mallia. Miksi se on kokoajan tuulikaapissa odottamassa, että käyttäisin sitä? Jos en kohta keksi hyvää perustetta sen olemassaololle, on lähtö lähellä.

Kakkuvuoka. Olen leiponut kakkua keskimäärin nolla kertaa (poislukien kotitaloustunnit). Tykkään ajatuksesta ja tiedän, että osaisin, mutta en silti päädy tilanteeseen, jossa toteaisin, että nyt on aika tehdä kakku. Pitäisikö sitä inspiraatiota odottaa vielä hetken verran? Ylimääräiset kastikekattilat ja rispaantuneet paistokasarit olen jo heittänyt pois.

Imuri. Tehot ovat vähäiset ja siivottavaa on niin pieni tila, että käytännössä lattioita siivotessa harjaan ja moppaan. Imurointivaihe jää pois, sillä suurin osa pikkuroskista ei imeydy sen mukana, vaan kulkeutuu uusille reiteille. Kyseessä on varrellinen rikkaimuri ja taas olen äiti-dilemman edessä: se tuo tänne varmuudella jonkun hökötyksen, jos sanon irtautuneeni imurista. Ihmisellä kuuluu olla imuri. Vaikka se hönkisi roskat kaikkialle muualle kuin sisäänsä. Rikkaimurini on sentäs söpö ja näppärä, jos jotenkin puolustautuisin.

Nojatuoli. Minä eikä kukaan muukaan (paitsi koira ulos tähystellessään) ei istu siinä. Koskaan. Se on niin matala, että pää jää rotkottamaan omituisesti, jos siinä yrittää olla mukavasti. Mutta se on nätti tuoli ja kulkenut kanssani yli kymmenen vuotta. …

Punainen mariskooli. Minut on aivopesty.

 

 

 

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Kamat kuuseen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tavarat, joita käytän harvoin mutta…

 1. Nelly Forsström sanoo:

  Itse tein inventaarion myös kaappeihin joulupyhien aikoihin ja viskasin myös silitysraudan mäkkylän mäkeen ja huomasin että tarvitsinkin sitä seuraavalla viikolla.Ei muuta kuin riepu kainaloon ja kyläilemään kaverille silityksen merkeissä.
  Meidän perheestä löytyy 8 henkeä ja voit uskoa että kotonamme vallitsee aina pieni kaaos,vaikka tekisi mitä.Olen myös pyrkinyt vähentämään tavaran määrää radikaalisti,pikkuhiljaa.Myimme alkuvuodesta tavaraa pois netissä ja tienasimme sillä aikamoisen summan jonka vuoksi hankimme pyörillä kulkevan ”kesäkodin”asuntoauton.Siellä jos missä oppii mikä on tärkeää,mikä ei.Olenkin usein kesäloman jälkeen ollut kotona ns.tavaraähkyssä koska ympärillä pyörivät turhat esineet ahdistavat. Myös minua on ruvennut ahdistamaan blogit jossa hommataan joka viikko kassikaupalla tavaraa,joka on kaiken lisäksi arvotonta romua,ns.tiimarikrääsää josta ei saa kirppikselläkään mitään.Sitte itketään kun luottorajat paukkuu ja kortit suljetaan…No joo,jokainen tavallaan.meillä näyttäis olevan samanlainen ajatusmaailma pitkällekkin sun kanssas.

  • snipsi sanoo:

   Kiitos mukavasta kommentista 🙂

   Oih, asuntoauto on aikas kiva juttu, haaveissa olisi joskus lähteä autoilemaan Eurooppaan vaikka koko kesäksi.
   Tuosta ”heitin jotain pois ja tarvitsinkin sitä myöhemmin” aiheesta tuli mieleen lukemani postaus toisesta blogista http://www.theminimalistmom.com/2013/03/therebuy/ ja itse ainakin yritän ajatella niin, että tavaraa se vain on ja hyvin todennäköisesti joko a) lainattavissa kuten itse teit b) korvattavissa jollakin tai c) ostettavissa uudestaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s