Välitavoite saavutettu?

Jotakin on muuttunut. Täällä on jotenkin… avaramman oloista? Ihanan selkeää! Eikö sulla ollut joskus kauheasti kirjoja?

Pistää hymyilyttämään, kun on saanut ensimmäisiä kertoja palautetta ja kommentteja vierailevilta tutuilta heidän istuskellessaan luonani. Jotakin on muuttunut, kyllä! Asunto on riisutumpi, yksityiskohdat, kuten valokuvakehykset tai kukat maljakossaan pomppaavat mukavasti silmille. Puhtaanvalkoisen työpöydän päällä ei ole kuin läppäri, valaisin ja lempikuva koirastani. Kaikki huomaavat kuvan.

On helpompi hengittää. Toisin kuin aiemmin, asunnossa ei ole jatkuvasti häiriötekijöitä, kuten tavarakasoja, pölypalloja, epämääräisiä sotkukaappeja, joita ei haluaisi edes avata. Olen kuluttanut aika paljon vapaa-aikaani tämän vuoksi ja edelleen on karsittavaa. Mutta koen, että nyt ollaan hyvässä tilanteessa, sellainen välitavoite saavutettu, jos niin voisi sanoa. Nyt ei enää jatkuvasti jokin kohde ärsytä silmää, vaan kotona voi olla rennosti. Silti tiedän, että saan täältä vielä pari pahvilaatikollista tavaraa kierrätykseen. Ehkä enemmän. Tässä vaiheessa voi kuitenkin hellittää hetkeksi ja nauttia tähän asti saavutetusta tilanteesta.

Minulla on käynyt viime aikoina muutama täysin vieras ihminen sovittamassa takkia, kenkiä tms. ennen ostopäätöstään. Aiemmin tälläisen vieraan saapuminen luokseni olisi aiheuttanut puolen päivän siivousoperaation (sillä tänne ei ole tulemista ellei paikat kiillä ja tavarat ole ojennuksessa), mutta esimerkiksi eilen havahduin vasta viestiin, että ”vartin päästä perillä!” En voisi väittää, ettenkö yhtään henkisesti hikoillut, kun pomppasin tuolilta laittamaan paikat kuntoon, mutta noin neljän minuutin häsäämisen jälkeen olinkin jo valmis. Eihän tässä oikein ollut mitään… järjesteltävää. Aikaisemmin kaikki tasot tulvivat tavaroista, nyt ne pysyvät siistinä kuin itsestään.

Tavaran vähentyessä olen miettinyt, pitäisikö muuttaa pienempään asuntoon. Valitettavasti tarjolla ei tunnu olevan hinta-laatusuhteeltaan yhtä edullista ratkaisua kun tämä nykyinen, joten olen jättänyt asian roikkumaan. Pakko myöntää, että oikein kutkuttaisi muuttaa takaisin 16 neliön yksiöön, ihan vain kokeilemaan, miten sinne saisi tavaransa sijoitettua 🙂 Verrattuna aikaan, jolloin moisessa kämpässä asuin, tavarani on vähentynyt noin puolella. Välillä tuntuu oikein hassulta kävellä avarassa 35 neliön yksiössäni, kun lattiatilaa on vaikka kuinka. Toisaalta täällä on ihana leikkiä koiran kanssa tai tehdä kunnon kotijumppa. Ehkä sisäisen levottomuuteni jatkuvan muuttamisen suhteen olisi syytä hiljentyä, edes hetkeksi.

 

 

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Asuminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Välitavoite saavutettu?

 1. kiikulainen sanoo:

  Vau… Sinähän olet päässyt kunnolla vauhtiin. Tuo siivoamisen nopeutuminen on myös minulla tavoitteena. Suunnitelmissa on myös pienempi asunto sitten kun lapset ovat lähteneet kotoa.

  • snipsi sanoo:

   Se on kyllä mukava, kun joku ulkopuolinen huomaaa muutosta tapahtuneen.. Itse siihen ikäänkuin sokaistuu, kun täällä kokoajan majailee. Siivoamisen nopeutuminen on kieltämättä mukava etu 🙂

 2. Nunnuka sanoo:

  Tämä on jo jonkin verran vanha postaus, mutta onnittelen sinua silti 🙂

  Tuntuu siltä, että itse en koskaan oikein ehdi pysähtymään huomaamaan täyttyneitä välitavoitteita, vaan aina tuntuu siltä että on paahdettava eteenpäin. Onneksi olkoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s