Lukuhetkiä

Olen hiljattain lukenut pari kirjaa, joita voin mielelläni vinkata muille materian vähentäjille ja minimalismin kannattajille.

Kaaoksen Kesyttäjä (Anne te Velde-Luoma) on hauska ja nopeasti läpi luettu kirja, jossa käsitellään nimensä mukaisesti kaaoksen kesyttämistä, oli se sitten fyysistä tavaraläjää tai mielen sekasortoisuutta. Kirja oli peruskauraa, mutta silti mielenkiintoisesti kirjoitettu, joten suositteluni. Velde-Luoma on tosiaan professional orginizer, kirjoittelin samaisesta aiheesta jokin viikko takaperin..

Vauraus ja Aika (Osmo Soininvaara) ehti lojua hyllyssäni lukematta toista vuotta. Mikä lie henkilökohtainen ärsytys Soininvaaraa kohtaan johti siihen, että kirja jäi hyllyn pohjalle pidemmäksi aikaa. Nyt kun aikaa on kulunut, enkä enää muista, mikä miehessä niin kovasti ärsytti, tartuin kirjaan. Ja onneksi tartuin! (tai onneksi ylipäänsä olin säilyttänyt sen tässä tavarankarsimisvimmassani, mikä lie kohtalon johdatus…) Sisäsivuilla oli jo lupaavat sanat: enemmän aikaa – vähemmän roinaa. Kirja ei kuitenkaan ollut mikään näin-tyhjennät-kaappisi-opas, vaan enemmän mietiskelyä taloudellisen kasvun vaikutuksista ihmisiin ja vaurauden tunteesta, vapaa-ajan merkityksestä…

”Toisenlainen suunta on mahdollinen. Tulojen kasvujen tavoittelemisen sijasta kannattaisi hellittää hiukan; onnellisempi elämä löytyy työajan lyhentämisestä ja laadukkaasta vapaa-ajasta, kiireettömyydestä.”

Lämpimästi suosittelen 🙂 tämä taitaa olla myös säilytettävien kirjojen listalla. Tällä listalla on siis tällä hetkellä kuusi kirjaa.

 

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Lue!. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s