Tv-vapaa koti

Lämpimästi suosittelen television heittämistä kaappiin tai rohkeimmille: kiertoon. Tämä on kuin tupakoinnin lopettaneen ilosanomaa, mutta voi kuinka nautinkaan rauhallisesta kodista! Aikaisemmin tapanani oli laittaa tv päälle taustahälyksi, jolloin sitä yleensä alkoi jossain vaiheessa myös seuraamaan.

Ensimmäiset muutokset tv:n poisheittämisen jälkeen:

1. Asuntoon palautuu balanssi ja harmonia

2. Et saa päänsärkyä arki-illan tv-maratonista

3. Mahdollisuus keskittyä tärkeämpiin ja kehittävimpiin asioihin.

4. Huomaa kuinka paljon vapaa-aikaa oikein onkaan, kun sitä ei hukkaa passiiviseen tuijottamiseen…

5. … jonka kautta löytää itsensä tekemästä asioita, joille ei ole aiemmin löytänyt aikaa. Minun kohdallani: kirjoittaminen ja lukeminen (muiden kuin tenttikirjojen).

Ehdottomasti ihanaa.

Ainiin. 6. vältyn mainossaasteelta.

7. Vältyn todistamasta aivotonta, laadutonta tosi-tv:tä. En siedä tyhmyyttä, en edes televisiossa.

Keksisin näitä varmasti ainakin viisikymmentä!

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Kamat kuuseen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Tv-vapaa koti

 1. Voin samaistua tähän hyvin! En ole omistanut koskaan antennijohtoa tai digiboksia yksin asuessani, ja televisiota käytän ainoastaan satunnaisesti elokuvien tai dvd-boksien katseluun. Voi mennä helposti pari viikkoa etten käytä telkkaria lainkaan. Aikaa on huomattavasti enemmän muuhun mielekkääseen tekemiseen, eikä tule katsottua ohjelmia jotka eivät oikeasti edes kiinnosta. Suosittelen. 🙂

  • snipsi sanoo:

   Jes, mukava kuulla 🙂 tuo on myös hyvä pointti, ettei tule katsottua ohjelmia jotka eivät oikeasti kiinnosta. Muistan kyllä itse vielä joidenkin vuosien takaa tilanteen, jolloin tv tuli avattua iltapäivällä ja kummasti sieltä löytyi jotain katsottavaa loppuillaksi. Samaan aikaan ihmettelee, kuinka väsyttää ja aika loppuu kesken.

 2. kiikulainen sanoo:

  Itse olen ratkaissut asian ns. valkoivalla telkkarin katselulla, jolla saan pidettyä myös ns. haittavakutukset pienempinä. Katson vain uutiset suorana, ja kaiken muun digiboxista. TV ei saa olla auki, jos joku ei kunnolla katso sitä. Jos vaikka odotan uutisia, telkkarin tulee olla äänettömänä siihen saakka. Vihaan muutenkin kaikkea meteliä/taustahälyä ja lapsetkin jo tietävät mykistää äänet, jos vaikka käyvät jossain poissa kesken katsomansa ohjelman. (Meillä ei ole myöskään olohuoneessa radiota tai musiikinkuunteluvälineitä, sillä haluan kotona olevan hiljaista). Lapset kuuntelevat kuulokkeilla tai omassa huoneessaan musiikkia.

  Mainoksia en ole katsonut enää pitkään aikaan, ne kun voi kelata ohi. Valitsen tarkkaan ohjelmat joita talletan. Jos tallennettu ohjelma ei kiinnosta, osaan jättää sen kesken ja deletoida. Tosi-teeveet eivät ole minua koskaan kiinnostaneet, tosin tunnustan tällä hetkellä seuraavani yhtä. Se on minun TV-paheeni, roskaa kerran viikossa 45 min!

  Itse en olisi ja perhe vielä vähemmän olisi valmis poistamaan TV:tä meiltä. Kuitenkin huomaan, että katsomme hyvin eri tavalla sitä kuin monet muut ja se saattaa olla iltaisin pitkiä aikoja kiinni. Kukaan meistä ei tykkää siitä, että se hälisee taustalla. Olemme siis kohtuukäyttäjiä 😉😉

  • snipsi sanoo:

   Kohtuukäyttö kuulostaa hyvältä 😉

   Tuo tallentavan digiboksin käyttö vaikuttaa fiksulta, minulla ei moista laitetta ollut televisioaikoinani, joten kaikki katsottiin ihan sillä kellonlyömällä.
   Minkään asian suhteen ei toki tarvitse olla liian niuho, ja itsekin tykkään katsella esim. kotona käydessäni joitain hömppäohjelmia. Huomaan vain sen eron, että en enää jumahda istumaan ruudun ääreen tuntikausiksi ja jos menetän kiinnostuksen, on ohjelman katsominen entistä helpompi lopettaa kesken.

   Teiniaikoinani olin niin riippuvainen yhdestä sun toisesta tuhannesta ohjelmasta, että kirjotin erilliselle paperilapulle aina viikon ohjelmat etukäteen, etten vaan missaa mitään! Että tälläistä taustaa minulla 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s