Reissupossu ja kasa kolikoita

Ajatukset kulkevat vielä rahankäytössä ja säästämisessä, joten jatketaan samalla linjalla.

Muistan, että olen ollut jo nuoresta lähtien innokas säästämään. Minulla oli purkki, jonne heitin kolikoita ja kun niitä oli tarpeeksi iso kasa, menin vaihtamaan niitä seteleihin. Mielestäni oli äärimmäisen mukavaa laskeskella omia rahojaan ja säästää taas hieman lisää.. Ostin muun muassa ensimmäisen kamerani säästöilläni, se oli siihen aikaan todella hieno juttu.

Hieman paradoksaalisesti kaikenlainen säästäminen unohtui, kun lähdin opiskelemaan. Elämäntilanteeni oli tosin hieman epänormaali ja sain ”ylimääräistä” varsin valitettavalla tavalla – henkivakuutuksesta. Läheisen menetys ja rahatupon tipahtaminen tilille samaan aikaan taisi olla syy, miksi säästäminen unohtui mielestäni muutamaksi vuodeksi.

Viimeisen parin vuoden aikana olen kuitenkin ihan samalla viivalla, kuin muutkin opiskelijat ja teen osa-aikatöitä. Mitä enemmän töitä tekee, sen enemmän sitä pohtii, miten vaivalla ansaitsemansa rahansa haluaa käyttää. Miten ne olisi järkevintä käyttää. Näin ollen avasin vihdoinkin vuoden alusta toisen tilin, jonne olen päättänyt vakaasti säästää tämän vuoden aikana 600 euroa. Ei todellakaan iso summa ja pitkään mietin nostavani sen 1000-1500 euroon. En kuitenkaan halua lannistaa itseäni liian isolla palalla, vaan haluan varmuudella kokea onnistumisen riemun. Saatan ottaa summan uudelleen pohdittavaksi kesällä, jos tavoite on jo lähes kasattu. Nimesin tilin reissupossuksi, sillä aion palkita itseni mukavalla matkalla joulun jälkeen.

Toinen tili sopii minulle täydellisesti säästötapoja ajatellen. Minulla ei luonnollisesti ole myöskään korttia tälle tilille, joten siirrot tulee tehdä verkkopankissa. Koska konkreettiset kolikot eivät ole lakanneet viehättämästä vanhaa säästöpossujen haalijaa, olen myös aloittanut vuoden alusta keräämään kaikki 5, 10 ja 20-senttiset kolikot punaiseen mariskooliini (löytyipä sillekin käyttöä! meinasin jo myydä eteenpäin). Yritän päivittäin muistaa tyhjentää kolikkopussistani pienimmät roposet ja toki myös olla nappailematta niitä takaisin rahapussiin.

Nyt kun tätä on kolme viikkoa tapana, uskon, että käytäntö jää hyvin elämään. Säästämisessäni on myös se etu, että tilisiirtojen ja kolikkojen lisäksi pohdin automaattisesti aikalailla kaikkia ostoksiani. (No se ruokakauppa on edelleen mörkö, mutta kiitos kommenteistanne, olen ottanut uusia käytäntöjä käyttööni)

En ole myöskään lähtenyt joulun jälkeiseen alehässäkkään mukaan. Mistä tulikin mieleeni, että olen vallan unohtanut käyttää pois saamani lahjakortin…

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Rahat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s