22/12/2012

Huhhuh mikä viikko takana. 55 tuntia töitä, huomattavasti vähemmän yöunta. En muista, milloin viimeksi olisin ollut näin lopen uupunut. Elin myös lähestulkoon ilman nettiä koko viikon, kun yllätyksekseni kodin läppäri ei ollut yhteistyökykyinen. Mikäs siinä, kun työpäivän ja nukkumaanmenon väliin jää aikaa kolme tuntia, ei sitä aika olisi jaksanut facebookissa viettääkään.

Huomionarvoisia asioita viikolta:

1. Tappava työtahti ei ole minulle soveltuvaa elämää. Tiedän, että jotkut ihmiset tekevät tuollaista tuntimäärää ihan säännöllisesti, mutta jäi epäselväksi, milloin he mahtavat  rentoutua. Näin opiskelijana teen toki mielelläni satunnaisia viikkoja pitkää päivää, sillä tilipäivät ovat iloisia päiviä, mutta tulevaisuudessa, vakituisessa työssä haaveilen kuusituntisesta päivästä. En todellakaan ole työorientoitunut, eikä edes raha saa minua tuhlaamaan elämääni epämieluisalla tavalla. Haaveeni saattavat kalahtaa todellisuuden kanssa pahasti ristiin, sillä valmistun alalle, jossa töitä olisi enemmän kuin päteviä tekijöitä. Toivon silti, että pystyn pitämään kiinni edes joistain toiveistani.

2. Galaxy Tab on ihan jees kapistus. Onneksi otin tabin mukaan, sillä se toimi tuolla ”maalla” ja mahdollisti tärkeimpien asioiden tarkistamisen netistä. Oli ihan tärkeää tsekata onko päässyt tentistä läpi vai pitääkö ilmoittautua uusintakokeeseen ja toki pari parhainta minimalistiblogia ansaitsi päivittäisen lukukertansa… 😉 Silti siinä oli heikkoutensa; kaikki sivut eivät auenneet halutunlaisesti ja yrittäessäni tehdä postausta tähän blogiin, en yksinkertaisesti jaksanut sitä kahdella peukalolla näpyttämistä, minkä se olisi vaatinut. Väsyneillä silmillä hidas naputtelu ei toimi. Ajatuksia tuli tuhat kertaa vauhdikkaammin kuin tekstiä, oli parasta luovuttaa.

3. Netissä roikkuminen on nimenomaan roikkumista. Minun paheeni on pitkät tunnit netissä, ei siitä mihinkään pääse. En vietä aikaani ihan hyödyttömillä sivuilla (omasta mielestäni), mutta ajan tuhlausta se silti on. Kaikki foorumit jäi vierailematta, blogeista tsekkasin vain muutaman parhaan, päivittäin katsoin mailit ja facebookin. Tuota facea selittelen nyt sillä, että minulla on siellä kauhea kasa tavaraa myynnissä, pitää vastailla ihmisten kyselyihin mahdollisimman nopeasti. Tälläisissä ”ääriolosuhteissa” (naureskelen itselleni) sitä huomaa, mitkä ovat tarpeellisimpia asioita. Oli vähän noloa huomata, että sivuhistorian ollessa tyhjä en aina oikein muistanut, mitä tärkeää minun pitäisi netistä nyt katsoa. Siitä viisastuneena poistin omasta läppäristäni kaikki kirjanmerkit, sillä huomaan klikkaavani niitä vain tottumuksesta. En todellakaan näe tarpeelliseksi lukea kolmen eri rodun koirafoorumeita, varsinkaan kun luen sieltä lähinnä kaiken epäolennaisen. Kun sivut eivät ole tuossa palkissa tyrkyllä, vierailen niissä paljon harvemmin.

4. Oli ihana tulla takaisin omaan kotiin. Vaikka lähdenkin taas joulupyhiksi pois. Lapsuudenkodissa on mukava viettää lyhyet hetket, mutta viimeistään nyt sen oman elämän tarpeen todella huomaa. Oma tupa, oma lupa, omat tavarat joihin kukaan ei kysymättä koske. Oma rauha, minulle yksi tärkeimmistä asioista. Tarvitsen niin paljon omaa aikaa! Lisäksi löysin itseni kävelemästä pitkin taloa ihmetellen, miten paljon meillä onkaan roinaa… En haluaisi olla tuomitseva siellä. Pari kesää sitten pihassamme oli jätelava ja sinne olisi saanut heittää rutkasti enemmän vanhoja huonekaluja ja muuta rompetta. Illalla nukkumaan mennessäni katselin korkeita kirjahyllyjä ja mietin muistaako kukaan perheestämme, mitä tuo hylly on syönyt sisäänsä. Jos se palaisi poroksi, harmittelisiko kukaan kuinka kirja X on tuhoutunut. Enpä usko. Siinä on kahdenkymmenen vuoden edestä kerättyä lukumateriaalia jota kukaan ei kuitenkaan enää lue. Jos yrittäisimme myydä kirjoja kirpputorilla, harva ostaisi niitä edes eurolla. Kuinkahan paljon meidän kirjahyllyihin on uponnut rahaa…

5. Jouluvalmistelut perheessämme ovat infernaalisia. Tästä voisi tehdä ihan oman postauksensa.

 

Tietoja snipsi

Matkalla keveämpään elämään.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s